Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Yllätyksenä ystävänpäivä Roomassa! - Chennai Express
Pallontallaajat.net
Valikko

Yllätyksenä ystävänpäivä Roomassa!

Minnekään ei pitänyt vähään aikaan mennä… Joten yleensähän juuri silloin tapahtuu jotain sellaista, kuten yllätysmatka Roomaan. Olen aika ahdistunut tulevasta pyöreiden vuosien täyttämisestä, joten hieno avopuolisoni keksi täydellisen lääkkeen syntymäpäiväviikonlopun ahditukseen: miniloma Roomassa!

“Needless to say that Rome is one of the most romantic cities in the world. La Festa Degli Innamorati”, julistaa Retroblog. Sopii kuvioo, onhan Pyhän Valentinus, herra jonka muistoksi 14.2. on nimetty ystävänpäiväksi, roomalainen pyhimys. Tästä matkasta siis tulee potentiaalisesti aivan uudenlainen Roomakokemus!

11110974_10153282498414479_2946042926285308664_n

Itse en ole pitänyt Roomaa erityisen romanttisena kaupunkina, vaikka betonista Pariisia vieläkin vähemmän. Rooma on kovimpina turistisesongin aikoina uuvuttava paikka ja antiikin komeuden täyttämässä kaupungissa tilaa uudelle on vähän. Rooman katukuvassa ei näy sellaista niin monille muille kaupungeille jatkuvaa liikettä ja aikakausien kerrostumaa. Se on toki Rooman etu ja tehtävä: Rooma on itseoikeutetusti muisto antiikin suurmahdista, johon ei käy minkään muun paikan vertaileminen samana päivänä.

La Festa Degli Innamorati -tarjonta ei etukäteen säväytä erityisen ihmeellisesti. En ole ällöromantiikan ystävä ja vaikka Teverejoen ylittää rakkauslukkojen täyttämä silta, niin kyllä ylittää Turun Aurajoenkin. Syvällisempi haku johtaa muutamaan aidosti uniikkiin löytöön: kihloissaolevien heteropariskunntien (kuinka konservatiivista) on ollut edellisinä vuosina mahdollista saada Paavin audienssi Vatikaanissa! Siinäpä vasta olisi kovaa selfiekamaa! Tämä olkoon vinkkinä tuleville vuosille, sillä tällä kertaa paavinketale on matkalla Meksikossa.

Paavin tehtyä oharit tällä kertaa yksi ystävänpäiväperinne ikuisessa kaupungissa kuitenkin säilyy: museoihin pääsee kaksi yhden hinnalla.

Rooma taitaa olla rakkauden kaupunkina niin vakiintunut, ettei yksi Valentinuksen päivä aiheuta kaupungissa kummenpia hullutteluja. Lopulta löydän kuitenkin vuosittaisen tapahtuman, joka oikeasti kuulostaa teemaan hyvin sopivalta ja uniikilta.

12721572_10153974382209479_156227735_n

Keats-Shelley House on museo, jossa esitellään Roomaan hullaantuneita romantiikan ajan brittirunoilijoita. Espanjalaisten portaiden (Piazza di Spagna) vieressä olevassa museossa luetaan ystävänpäivisin ääneen runoilija John Keats’n lähettämiä kirjeitä rakastetulleen. Tämä voisi olla kokemisen arvoista.

Onko Rooma sittenkään one of the most romantic cities in the world? Ehkäpä sittenkin. Tie kenen tahansa sydämeen vie vatsan kautta, ja tunnetusti Rooma on kyllä hyvän ruuan ja jäätelön ystävän kaupunki. Tällä ystävänpäivän minilomalla taidan siis keskittyä hyviin lounaisiin, illallisiin ja hiukopaloihin.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus